Veelgestelde vragen

Als aankomend student zit je natuurlijk vol met vragen over alles wat met studeren en je studententijd te maken heeft. De belangrijkste info die je nodig hebt voor de HIT-Week hebben we hier alvast voor je neer gezet. Ook voor ouders zit er nuttige informatie bij over verschillende zaken.

Algemeen

De HIT-Week is de introductie week van Zuyd Hogeschool in Heerlen. Het is dé week om je studentenleven in Heerlen te beginnen, nieuwe vrienden te maken en de stad beter te leren kennen! Sommige kennen de introductie van Heerlen nog als de HSI, de HIT-Week is de opvolger van de HSI.

De HIT-Week zal in 2024 plaatsvinden van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus.

De inschrijfkosten bedragen 68,00 voor studenten die aan hun eerste jaar beginnen bij Zuyd Hogeschool.

Voor meerdere-jaars studenten bij Zuyd Hogeschool, en VISTA studenten die overgaan naar hun 3de of 4de jaar zijn de inschrijfkosten 85,00.

De inschrijfkosten voor medewerkers is 70,00.

De HIT-Week wordt georganiseerd voor alle studenten die in Heerlen gaan studeren aan Zuyd Hogeschool en VISTA studenten die naar hun 3de of 4de jaar gaan. In deze week leren zij de stad Heerlen, het studentenleven en studenten van hun eigen opleiding als ook studenten van anderen opleidingen kennen.

De HIT-Week wordt georganiseerd in samenwerking met Zuyd Hogeschool en de twee studentenverenigingen in Heerlen. Zij stellen een bestuur samen, die met hulp van verschillende hoofden de taken verdeeld. Zij zorgen samen dat alle aspecten van jouw introductieweek kloppen en dat jij een fantastische week kunt beleven!

De HIT in de HIT-Week staat voor ‘Heerlense Introductie Tijd’. De HIT-Week is de opvolger van de HSI.

Weet je nog niet zeker of je wel mee kunt doen? Je kunt je inschrijven tot een dag voor de HIT-Week zelf!

Stuur een mailtje naar info@hit-week.nl. Hierbij kijken we samen verder hoe we dit kunnen oplossen!

Ouders

Tijdens de HIT-Week slapen alle deelnemers met de begeleiders en medewerkers in de kantine van Zuyd Hogeschool. De hogeschool zal afgesloten zijn zodra de deelnemers van het terrein af zijn en er zal altijd iemand zijn die toezicht houdt of iedereen na een activiteit binnen is.

Tijdens de HIT-Week is altijd iemand aanwezig die toezicht houdt aanwezig op het terrein. Bij de ingang van het terrein wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden; wanneer de deelnemer naar de stad gaan en terug komen. Eerstejaars zullen nooit alleen van de stad naar het terrein teruglopen. Ook tijdens de activiteiten in de stad zullen er EHBO’ers aanwezig zijn, mocht er iets gebeuren tijdens een activiteit.

Het is mogelijk om later deel te nemen aan de HIT-Week, of om eerder het programma te verlaten. Geef dit aan bij je inschrijving of stuur een mailtje naar info@hit-week.nl.

NEE.

De HIT-Week is ervoor om de nieuwe studenten kennis te laten maken met alle aspecten van het studentenleven in Heerlen. Er zal geen ontgroening plaatsvinden en iedere deelnemer kan het programma ten alle tijden verlaten.

Alcohol gebruik onder de 18 jaar is verboden, hier zullen ook wij ons aan moeten houden. Voor meer informatie over het alcoholbeleid, kunt u onder op deze pagina de vragen bekijken onder het kopje ‘alcoholbeleid’.

Het is absoluut niet verplicht lid te worden van een van de twee verenigingen tijdens deze week. Een studentenvereniging is een goede boost van je sociale contacten tijdens je studie, maar verplicht is het niet.

In het verleden zijn er vaker deelnemers geweest die een functiebeperking hebben. Er zal rekening mee gehouden worden in het programma en samen met de EHBO’ers zal er gekeken worden waaraan hij/zij wel of niet mee kan meedoen. De introductie is zeker geschikt voor mensen met een functiebeperking!

Tijdens de HIT-Week zullen de bestuursleden ten alle tijden bereikbaar zijn voor eventuele noodgevallen. Het nummer dat u daarvoor kunt bellen staat vermeld onder het kopje ‘Organisatie’.

Alcoholbeleid

Het is per wet verboden alcohol te schenken aan mensen onder de wettelijke leeftijd van 18 jaar, dit geldt ook tijdens de HIT-Week.

Bij de ingang krijgt iedere deelnemer een HIT-Week t-shirt en een leeftijdsbandje. Deelnemers die 18+ zijn krijgen een ander bandje dan de minderjarige deelnemers. Bij de bar op het terrein zullen onze medewerkers altijd de leeftijd van de deelnemers controleren.

Ik wil me inschrijven!
Ik wil samenwerken!

‘Sommige mensen denken dat Heerlen geen leuke studentenstad is. Wat kunnen mensen zich vergissen.’ -Jeffrey Maas

HIT-Week wordt mede mogelijk gemaakt door